0,00 0
Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.

 0,00 0
Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.

Binnen 1 - 3 dagen verzonden | Gratis sample bij bestelling | Gratis verzending in Nederland vanaf €60
Smaak van de maand: Oh Happy Day Bio
Gebruik code happyday voor 10% korting. Geldig t/m 31-5-2024

Winterdroom thee: Geniet van de magie van de winter

winterdroom thee

De winter is een tijd van gezelligheid, en wat is er nu knusser dan genieten van een heerlijke kop thee? Vandaag zet ik de theesmaak winterdroom in het zonnetje, een smaakvolle creatie die de magie van de winter tot leven brengt.

Winterdroom thee de basis: zwarte thee

Thee Winterdroom begint met een stevige basis van zwarte thee. Zwarte thee staat bekend om zijn rijke smaak en diepe aroma. Deze thee, afkomstig van de Camellia sinensis-plant, ondergaat een fermentatieproces dat resulteert in zijn karakteristieke donkere kleur en volle smaak. Alle theesoorten komen van deze plant. Het fermentatieproces bepaalt wat van soort thee het word bvb zwarte of groene thee. Wil jij meer weten over de oorsprong van thee? Lees dan het volgende blog: Thee | De oorsprong en diverse soorten. De zwarte thee in Thee Winterdroom vormt de basis waarop de andere smaakelementen samenkomen.

Het aromatische hoogtepunt

Wat deze thee echt onderscheidt, is het betoverende aroma. Het aroma van winterdroom thee is als een warme omhelzing op een koude winterdag. Het combineert de zoetheid van vanille met de kruidige tonen van kaneel, waardoor je een gevoel van troost en warmte krijgt. Dit weelderige aroma is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten en voegt een vleugje magie toe aan elke slok.

De zoete verleiding: Stukjes appel

Stukjes appel zijn een heerlijke toevoeging aan deze winterse thee. Ze voegen een natuurlijke zoetheid en een knapperige textuur toe die naadloos samengaan met de zwarte thee en het kaneel-vanille aroma. Appels roepen bovendien de sfeer van het seizoen op, waardoor Thee Winterdroom nog beter past bij de winterse ambiance.

De romige Twist: Gehakte amandelen

Amandelen zorgen voor een verrassende romige twist in deze mix. Gehakte amandelen voegen niet alleen textuur toe, maar ook een subtiele nootachtige smaak die prachtig contrasteert met de zoete appel en de kruidige kaneel.

De zachte omhelzing: Stukjes vanille

Tot slot, de stukjes vanille, die fungeren als de kers op de taart. Vanille staat bekend om zijn onweerstaanbare zachtheid en zoetheid. De stukjes vanille in deze  Winterdroom thee voegen een vleugje luxe toe en tillen het algehele genot naar een hoger niveau.

Winterdroom thee bereiden

Om optimaal van Thee Winterdroom te genieten, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Breng vers water aan de kook en laat het even afkoelen tot ongeveer 85-90°C.
 2. Plaats een theezakje bijvoorbeeld T-sac Theefilters Nummer 2: Voor grote glazen en mokken   in je theekopje. Gebruik 2 gram losse thee voor een kop thee dit is ongeveer een theelepel. Experimenteer gerust met de hoeveelheid thee, maar less is more. Je kan natuurlijk ook een theepot met ingebouwd theefilter gebruiken. Bijvoorbeeld de Theepot Verona 1 liter      
 3. Voor een pot thee gebruik je ongeveer 10 tot 12 gram losse thee. Je kan hier gerust nog een tweede pot thee mee zetten. Dat doe ik ook regelmatig. De thee is dan misschien iets lichter van kleur, maar er zit nog steeds heel veel smaak aan! Experimenteer hierbij ook gerust om te kijken wat bij jouw persoonlijke smaak past.
 4. Giet het hete water over de thee en laat deze 3-5 minuten trekken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Hoe langer je het laat trekken, hoe sterker de smaken zullen zijn. Varieer ook met de tijden om tot de juiste sterkte van de thee te komen, zodat het perfect bij jouw smaakvoorkeur past. Begin liever iets korter dan de thee gelijk te lang laten trekken. Bittere thee houdt niemand van!
 5. Voeg eventueel suiker, honing of melk toe om de smaak aan te passen aan je voorkeur.
 6. Geniet van een heerlijke slok Winterdroom thee terwijl je jezelf onderdompelt in de winterse sfeer.

Wil je meer weten over hoe je een heerlijk kopje thee zet? Lees dan het blog: Thee Zetten: Jouw perfecte kop losse thee

Winterdroom thee is veel meer dan zomaar een thee; het is een ervaring. Deze samensmelting van zwarte thee, kaneel, stukjes appel, gehakte amandelen en stukjes vanille vangt de ware essentie van de winter in een kopje. Het brengt de warmte, troost en magie van dit seizoen rechtstreeks naar je kopje.

Dus, als je verlangt naar een manier om jezelf te verwennen en te genieten van de prachtige smaken van de winter, zoek dan niet verder dan Winterdroom thee. Laat deze betoverende mix je zintuigen verwennen terwijl je de koude winterdagen omarmt. Het is de perfecte metgezel voor gezellige avonden, diepe gesprekken en het vieren van de schoonheid van de winter.

Een heerlijke thee die je ook prima nu in de herfst kan drinken. Shop jouw zakje thee Proef de winter met winterdroom thee

Proost op de winterdroom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Volg ons op social media!

  Doe mee aan winacties, ontdek leuke recepten en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

  Facebook
  Instagram

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

  Abonneer je op de nieuwsbrief en ik breng je als eerste op de hoogte van thee nieuwtjes en exclusieve kortingsacties!

  Volg ons op social media!

  Doe mee aan winacties, ontdek leuke recepten en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

  Facebook
  Instagram

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

  Abonneer je op de nieuwsbrief en ik breng je als eerste op de hoogte van thee nieuwtjes en exclusieve kortingsacties!

  Klantenservice

  Copyright © 2023 - 2024 Theeboetiek Jolien

  [Webdesign by EvoWeb]