Hoe wordt zwarte thee gemaakt? Het ontstaan van zwarte thee begint op de theeplantage. De bladeren van de theeplant (Camellia Sinensis) worden met zorg geplukt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld groene thee, witte thee en oolong thee ondergaan de theeblaadjes voor zwarte thee een volledig oxidatieproces daardoor is de thee sterker van smaak en bevat meer cafeïne. Het oxidatieproces begint met het verwelken van de bladeren hierdoor verliezen vocht en worden de theebladeren zacht. Hierna worden de theebladen gerold dit helpt om de celwanden te breken en het oxidatieproces bevordert. Tijdens het oxideren worden de bladeren aan de lucht blootgesteld, waardoor ze hun zwarte kleur en karakteristieke en volle rijke smaak ontwikkelen. Na het oxideren worden de theebladen gedroogd om het proces te stoppen. En de smaak van zwarte thee te behouden. Het resultaat is een hele lekkere zwarte thee met een diepe en complexe smaak, gewaardeerd door alle theeliefhebbers.
Zwarte thee is niet alleen lekker, maar het is ook nog goed voor je. Thee bevat antioxidanten die helpen bij de bestrijding van vrije radicalen en ervoor zorgen dat je immuunsysteem beter gaat werken. Zwarte thee kan bijdragen aan een goede mondgezondheid door de aanwezigheid van tannine welke antibacteriële eigenschappen bevat. Als je regelmatig zwarte thee drinkt kan dit je hartgezondheid ondersteunen. Studies wijzen uit dat het drinken van zwarte thee helpt bij het soepel houden van je bloedvaten. En laten we vooral de mentale voordelen niet vergeten. Cafeïne in zwarte thee geeft je een milde energie boost en kan je concentratie verbeteren zonder het gejaagde gevoel wat koffie opwekt. Onthoudt dat het drinken van zwarte thee alleen niet voldoende is om gezond te blijven. Het is een onderdeel van een gezonde levensstijl net zoals voldoende slaap en een voedzaam dieet.
Het zetten van zwarte thee begint met het koken van vers koud water, ondertussen voeg je de correcte hoeveelheid losse zwarte thee toe aan je theepot met theefilter of theezeefje. Gebruik ongeveer 2 gram losse thee per kop dit meet je gemakkelijk af met het handige theemaatschepje, maar je kan de hoeveelheid ook aanpassen naar jouw smaak. Zodra het water gekookt heeft laat je het kort afkoelen voor je het over de thee schenkt, zodat alle delicate smaken behouden blijven. Laat de thee 3 à 5 minuten trekken afhankelijk van hoe sterk je de thee wil hebben. Verwijder het theefilter of zeefje en geniet van een kop verse zwarte thee. Voor extra smaak kan je naar wens een schijfje citroen, scheutje melk of wat suiker toevoegen.
Wist jij al hoe zwarte thee wordt gemaakt? Laat het even weten in de reacties.
Abonneer je op de nieuwsbrief en ik breng je als eerste op de hoogte van thee nieuwtjes en exclusieve kortingsacties!
Abonneer je op de nieuwsbrief en ik breng je als eerste op de hoogte van thee nieuwtjes en exclusieve kortingsacties!
Theeboetiek Jolien
Janninksweg 93
7513 DH Enschede
Tel: 06-86150153
Mail: contact@theeboetiekjolien.nl
KVK: 78118921
BTW: NL004846754B90
[Webdesign by EvoWeb]
Theeboetiek Jolien
Janninksweg 93
7513 DH Enschede
KVK: 78118921
BTW: NL004846754B90
Tel: 06-86150153
Mail: contact@theeboetiekjolien.nl
[Webdesign by EvoWeb]